Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-09@04:18:57 GMT

وظایف اصلی طلاب علوم دینی در قبال مردم

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۵۹۰۸۶۴

وظایف اصلی طلاب علوم دینی در قبال مردم

به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ، مراسم افتتاحیه حوزه علمیه حجت بن‌الحسن(عج) تهران در سال تحصیلی جدید صبح روز چهارشنبه 8 شهریورماه با سخنرانی آقایان حجت‌الاسلام والمسلمین طاهری‌شیرازی، معاونت این حوزه و حجت‌الاسلام والمسلمین فیض با حضور اساتید و طلاب در سالن اجتماعات برگزار شد.این مراسم با قرائت قرآن توسط حجت‌الاسلام والمسلمین محسن طالب‌زاده آغاز و سپس حجت‌الاسلام والمسلمین طاهری ضمن عرض خیر مقدم به اساتید و طلاب حوزه گفت: خدا را شاکر هستیم که در سال تحصیلی جدید توفیقی نصیب ما شد تا در خدمت شما سربازان امام عصر(عج) باشیم، امسال در مراسم افتتاحیه به جهت حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محمدعلی مطلبی، مدیریت حوزه علمیه در مراسم معنوی حج تمتع از حجت‌الاسلام فیض دعوت به عمل آمد تا دقایقی را خدمت شما عزیزان باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حجت‌الاسلام فیض، استاد این حوزه ابتدا با آروزی موفقیت طلاب در مراحل مختلف تحصیلی درباره وظایف آنان در قبال مردم گفت: همه شما عزیزان در کنار محاسن اخلاقی که خداوند متعال در وجودتان قرار داده است لازم می‌آید که به چند نکته مهم و اجرای آن در زندگی روزمره خود توجه کنید چراکه عموم مردم از رفتار شما طلاب درس می‌گیرند، اولین نکته اینکه شما طلاب با بدو ورود در حوزه های علمیه از سوی مردم با الفاظ قابل احترامی روبرو می‌شوید در حالیکه ممکن است در موارد بسیاری سن شما از شخص روبرویتان پایین تر هم باشد.
وی ادامه داد: منظور بنده این است که قدر مقام و منزلتی که مردم برایتان قائل می‌شوند را بدانید و این نکته زمانی به خوبی اجرا خواهد شد که شما عزیزان رفتار و کردار غیرعاقلانه را از خود دور کنید زیرا قرار است به تعبیر امام صادق(ع) سبب آبرو و زینت خاندان عصمت و طهارت(ع) قرار بگیرید، نکته دوم در باب حاجاتی است که عموم مردم تحت عنوان طلب دعا برای رفع گرفتاری هایشان از شما دارند پس باید بدانیم اینکه شخصی چنین درخواستی را از ما می‌کند نشان دهنده قربی است که با جایگاه خود در وجود آنان پیاده کرده‌ایم لذا لازم است همه ما شاگردان مکتب امام صادق(ع) با برنامه‌ریزی های مناسب اوقات بیشتری را جهت طلب حاجت از خداوند و نیز در رفع گرفتاری های آنان تلاش کنیم.
طلاب علوم دینی در قبال سوالات مردم مسئولیت سنگینی دارند
فیض افزود: نکته دیگر اینکه وقتی مردم ما را به عنوان عالم شناختند وظیفه داریم تمام تلاش خود را در جهت کسب معارف الهی پیاده کنیم زیرا اگر در این مسیر پر فراز و نشیب کوتاهی از ما سر بزند در محضر خداوند مسئول خواهیم بود به دلیل اینکه آنان سوالاتشان را با چنین چشم داشتی که شخص مقابل فردی است عالم و آگاه به تمام مسائل دینی از ما سوال می‌کنند پس باید در کنار لقب های عوامانه مردم خود ما طلاب نیز تلاش بسیاری زیادی داشته باشیم.
استاد حوزه علمیه حجت بن‌الحسن(عج) گفت: از دیگر وظایف شما عزیزان روشی است که پیامبر نسبت به انجام آن حساسیت نشان می‌دادند و آن هم نذیر دهندگی شما می‌باشد به این معنای که ما طلاب در کنار بیان نعمات بی شمار بهشتی باید از عذاب و عقاب گناهانمان بگوییم تا مردم از گناهانشان دوری کنند نه اینکه در مقابل معاصی مختلف مسلمانان جامعه هیچ عکس العملی از خود نشان ندهیم که البته چنین رفتاری سزای عذاب الهی خواهد بود، در قرآن کریم اشاره شده که هر قومی که به جهت ورود به عذاب جهنم حاضر می‌کنند از آنان پرسیده می‌شود مگر برای شما نذیری نبوده است که از عذاب الهی دورتان کند.
فیض افزود: آخرین وظیفه طلاب دینداری آنان در کنار کسب علوم دینی است که متأسفانه در جامعه امروز بسیاری از مردم تنها اهل حرف زدن هستند نه اهل علم این در صورتی است که به راحتی کار های خودشان را توجیح می‌کنند و دینداری را مانع بزرگی در جهت رسیدن به منافع شخصی خود می‌پندارند! نکته پایانی خطاب به طلابی است که از سربازی امام عصر(عج) تنها به ظاهر آن اکتفا کرده‌اند به این معنی که تسبیح و محاسن و دیگر شاخصه ها را وظیفه اصلی می‌دانند در صورتیکه وظیفه واقعی شما طلاب کسب علم در کنار دینداری واقعی است که امیدوارم خداوند متعال شما را موفق بدارد.
در ادامه مراسم حجت‌الاسلام طاهری‌شیرازی، معاونت حوزه علمیه قبل از بیان نکات اداری و آموزشی مدرسه جهت اطلاع طلاب گفت: عزیزان بدانید همه شما چنین مراحل زندگی دنیا را به زودی طی خواهید کرد ولی آنچه که بسیار حائز اهمیت است نکات به مباحث اخلاقی است یعنی شخص طلبه باید در کنار یادگیری مسائل علمی معیار مهم پرهیزکاری را از خود دور نداند بلکه در همه حالات و شرایط به عمل کردن آن حریص باشد.
نوه آیت‌الله سیدنورالدین طاهری شیرازی در پایان گفت: شخصی به نام ذوالقرنین که در قرآن کریم از او یاد شده است نقل کرده‌اند که ایشان روزی وارد روستایی شد که دروازه‌ای در ورودی شهر قرار ندارد و تمام درب های خانه باز است در عین حال بر درب هر خانه‌ای قبری قرار گرفته که بر روی آن عمری به اندازه چند سال حک شده این امر سبب تعجب وی شد و پیش کدخدای روستا رفت و از دلایل این امور پرسید کدخدا در جواب او گفت بدانکه تمام این مباحث موجود به دلیل نبودن سارق در روستا است به این معنی که مردم معنی واقعی فانی بودن دار دنبا را فهمیده‌اند پس هیچگاه دست بر مال دیگری نمی‌زنند اما دلیل چنین سنگ قبر های این است که ما فقط عمر مفید عزیزانمان را بر روی می‌نویسیم با این معیار که او چقدر از این فرصت را در راه خداوند خرج کرده است.
حجت‌الاسلام والمسلمین طاهری در پایان به بیان نکات آموزشی حوزه پرداخت و طلاب را به انجام این امور موظف کرد.

محمد ایمانی‌مهر

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۹۰۸۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش طلاق در دو سال اخیر/ تدوین دفترچه برای دستگاه‌ها در حوزه آسیب‌های اجتماعی

رئیس سازمان امور اجتماعی کشور از رصد عملکرد دستگاه‌های مسئول در حوزه آسیب‌های اجتماعی خبر داد.

به گزارش ایسنا، عباسی با اشاره به طرح جامع آسیب‌های اجتماعی و تدوین برنامه جامع در باره آن گفت: وظایف و ظرفیت‌های دستگاه‌ها در حوزه آسیب‌های اجتماعی احصا و دفترچه‌ای در این باره تدوین شده است.

وی اضافه کرد که رئیس جمهور سازمان امور اجتماعی را مکلف کرده است عملکرد همه دستگاه‌های مربوط در حوزه آسیب‌های اجتماعی را روزانه به طور مستمر رصد کرده و سازمان‌هایی را که به وظایف خود در این زمینه عمل نمی‌کنند به شورای اجتماعی معرفی نمایند. در حقیقت نوعی شتاب بخشی دستگاه‌ها در اجرای وظایف خود در کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی است.

عباسی درباره آمارهای آسیب های اجتماعی در کشور، گفت: خوشبختانه مساله مربوط به حوزه طلاق در دو سال اخیر دولت سیزدهم کاهش داشته است. همچنین در حوزه اعتیاد در جامعه ایران نیز روند آن متوقف شده است.

رئیس سازمان امور اجتماعی کشور در خاتمه با اشاره به کاهش سکونتگاه‌های غیررسمی به دلیل توجه دولت به نقاط  حاشیه ای در کشور، در عین حال تاکید کرد که علیرغم همه کاهش‌ها باید به این موضوعات همچنان توجه صورت گیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هیأت ظرفیتی برای اجتماع قلوب و تربیت انسان انقلاب اسلامی
  • مراکز رشد علوم انسانی در استان‌های کشور تشکیل می‌شود
  • فضای مجازی یکی از بسترهای مقابله دشمن با ارزش‌های اسلامی است
  • دشمنان به دنبال ضربه به هیات‌های مذهبی هستند
  • ظرفیت استقبال از گفتمان انقلاب اسلامی در دنیا بی نهایت است
  • آمار طلاق در دو سال اخیر کاهش یافته است
  • کاهش طلاق در دو سال اخیر/ تدوین دفترچه برای دستگاه‌ها در حوزه آسیب‌های اجتماعی
  • عدم تامین معیشت؛ مانع استقبال روحانیون از مسئولیت امامت جماعت
  • پلیس در خط مقدم مبارزه با بدحجابی
  • همه باید در قبال مسئولیتی که به ما سپرده شده است کار جهادی انجام دهیم